דף הבית » חומרי גלם למזון » 7 מרכיבים בריאים שתמיד צריכים להיות במטבח: המדריך המלא

7 מרכיבים בריאים שתמיד צריכים להיות במטבח: המדריך המלא

7 חומרי גלם בריאים שתמיד כדאי שיהיו במטבח

מרכיבים בריאים הם המפתח לתזונה בריאה ומאוזנת. הם מספקים לגוף את החומרים המזינים והוויטמינים הדרושים לו כדי לתפקד כראוי.

מרכיב בריא הוא כל מזון או משקה המהווים מקור טוב לויטמינים, מינרלים, סיבים או פחמימות. ניתן לסווג אותם כמזון מלא או כמזון מעובד בהתאם לתוכן התזונתי שלהם. מזונות מלאים מזינים יותר מאלה מעובדים מכיוון שהם מכילים יותר חומרים מזינים טבעיים ופחות סוכר, שומן וחומרים משמרים.

מרכיבים בריאים הם אלה שיכולים לקדם תזונה בריאה, כגון ירקות, פירות, אגוזים וזרעים. מרכיבים אלו עשירים בחומרי הזנה שונים שהגוף זקוק להם לאנרגיה ולצמיחה.

המטבח הוא הלב של הבית. זה המקום שבו אנחנו מכינים אוכל, שתייה, ומתאספים עם בני משפחה וחברים. אבל זה גם מקום שיכול להיות מאתגר לשמור על סדר. הנה כמה מרכיבים שיהפכו את המטבח שלך לפונקציונלי ובריא יותר:

– עשבי תיבול טריים: מוסיפים טעם ללא מלח או שומן.

– שום: אליום רב עוצמה שהוכח כמפחית את הסיכון למחלות לב, מוריד את רמות הכולסטרול, ואולי מונע סרטן.

– שמן זית: אחד מהשומנים הבריאים ביותר שקיימים עם נקודת עשן גבוהה לבישול, מה שהופך אותו למושלם להקפצת ירקות או קליית אגוזים או זרעים.

– שמן קוקוס: בעל יתרונות בריאותיים רבים כמו שיפור חסינות, הורדת רמות הסוכר בדם והגברת חילוף החומרים בשימוש מתון כתחליף לשמנים אחרים במתכונים.

– שורש ג’ינג’י: בעל תכונות אנטי דלקתיות המסייעות בהקלה על כאבים מדלקת פרקים או כאבי ראש בעת אכילה נא; הוסף אותו למרקים או למוקפצים ליתרונות בריאותיים נוספים.

– כורכום: עשב עם טונות של יתרונות בריאותיים המסייע להילחם בדלקות ובתאים סרטניים, משפר את צפיפות העצם, ומסייע לדלקות הקשורות לדלקת פרקים כאשר נלקח כתוסף.

– פלפל אדום: אחד התבלינים החשובים ביותר לבריאות הלב וכלי הדם, בעל תכונות אנטי דלקתיות המסייעות בהקלה על כאבים מדלקת פרקים או כאבי ראש בעת אכילה נא; הוסף אותו למרקים או למוקפצים ליתרונות בריאותיים נוספים.

מרכיבים בריאים לבשל איתם

מרכיבים בריאים לבישול הם בעיקר ירקות ופירות. ירקות ופירות בריאים מאוד עבורך מכיוון שיש בהם הרבה ויטמינים, מינרלים וסיבים. יש להם גם הרבה מים וזה טוב בשבילך כי זה גורם לך להרגיש שובע.

כמה ירקות שמומלץ לבשל הם ברוקולי, גזר, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, דלעת וקישואים. כמה פירות שמומלץ לבשל הם תפוחים, בננות, תפוזים ותותים.

חשוב לזכור ששימוש בחומרים בריאים בבישול יהפוך גם את האוכל שלכם לבריא יותר!

מה אני יכול לבשל שהוא בריא?

השאלה “מה אני יכול לבשל שזה בריא?” ניתן לענות על ידי הבנה תחילה מה האדם מחפש. האם זו מנה צמחונית? או מנה שיש בה פחות מ-500 קלוריות? לאחר שזיהיתם את הצרכים של האדם, עליכם לחשוב אילו מרכיבים זמינים ואילו שיטות בישול יעבדו הכי טוב.

יש הרבה מתכונים באינטרנט שיענו על השאלה “מה אני יכול לבשל שזה בריא?” המפתח הוא למצוא מתכונים עם מרכיבים ושיטות בישול התואמות את הצרכים שלך. להלן דוגמאות:

סלט סאטה עוף

לינגוויני עם אבוקדו, עגבנייה וליים

סופלאקי חזיר

בקלה צלוי עם סלט סלק זינגי

בולונז בריא

פרמיגיאנה עוף

פסטה סלמון בריאה

עוף רימון עם קוסקוס שקדים

ספגטי טונה, צלפים וצ’ילי

ביצים אפויות סלסה ורדה

 

דילוג לתוכן