פיצה היא מנה איטלקית המורכבת מלחם שטוח אפוי בדרך כלל עם רוטב עגבניות, גבינה ותוספות אחרות. פיצה היא האוכל הפופולרי ביותר בעולם, עם למעלה מ-100 מיליארד פיצות שנמכרות מדי שנה בארצות הברית לבדה. ייתכן שהמילה פיצה הגיעה מהמילה הלטינית “picea” שפירושה “מחיטה” או מהמילה היוונית “פיתה” שפירושה “לחם שטוח”.
הבצק עשוי בדרך כלל מקמח חיטה, מלח ושמרים, ולאחר מכן מכוסה ברוטב עגבניות או עגבניות, גבינה, ירקות או בשר ומרכיבים נוספים.
ניתן לאכול את המנה קרה או חמה. פיצה הפכה להיות כל כך פופולרית שיש כיום פיצריות בכל רחבי העולם שמגישות הרבה סוגים שונים של פיצות עם תוספות שונות בהתאם להעדפות האזור.
ישנן וריאציות רבות של פיצה הפופולריות בחלקים שונים של העולם. למשל, יש את פיצה עמוקה בסגנון שיקגו שמכינים בשכבת בצק עבה וממולאת בתוספות; פיצה בסגנון ניו יורק בעלת קרום דק; ופיצה בסגנון סיציליאני שמשתמשת רק בעגבניות כתוספת.
פיצה הוצגה לראשונה לאמריקה על ידי מהגרים איטלקים שהתיישבו בניו יורק בסוף המאה ה-19. הפיצה המודרנית כפי שאנו מכירים אותה הומצאה על ידי רפאלה אספוזיטו מנאפולי, איטליה, שיצרה את המנה עבור מלכת איטליה מרגריטה ב-1889.
פיצה היא מנה שניתן להכין ממגוון מרכיבים. סוג הפיצה הנפוץ ביותר הוא הפיצה ה”נפוליטנית”, שמכינים בדרך כלל עם עגבניות, גבינת מוצרלה ובזיליקום.
שלושת המרכיבים העיקריים הם בדרך כלל קמח, שמרים ומים. קמחים המשמשים להכנת בצק פיצה כוללים קמח לכל מטרה, קמח לחם וסולת. השמרים הם הגורם שגורם לתסיסה בבצק ומעניק לו טעם.
המרכיב האחרון בהכנת בצק פיצה הוא מים: הם מספקים לחות לבצק ובמקביל עוזרים ליצור גדילי גלוטן שנותנים לקרום את המרקם הלעיס שלו.
ישנן תוספות רבות נוספות שניתן להוסיף לפיצה כולל אך לא רק: עגבניות, שיני שום, עלי בזיליקום, שום מלח או פתיתי פלפל לתיבול; בצלים; פלפלים ירוקים; פטריות; זיתים; חתיכות חזיר או בייקון; אנשובי או צלפים לתוספת טעם וחלבון.
איזה ציוד צריך בפיצריה
פיצה היא מנה שמקורה באיטליה ומורכבת מבסיס עגול ושטוח בדרך כלל של בצק בציפוי עגבניות וגבינה. זה בדרך כלל נאפה בתנור או מטוגן בשמן עמוק.
ישנם סוגים רבים ושונים של פיצה ולכולם יש טעם ייחודי משלהם. פיצה היא סוג של מאכל שמקורו באיטליה אך הפך פופולרי ברחבי העולם. ישנם סוגים רבים ושונים של פיצה ולכולם יש טעם ייחודי משלהם.
על מנת להכין פיצה יש צורך בציוד הבא:
תנורי פיצה
מערבל בצק
יריעת בצק
טווחים, גריל ואוורור:
טווח הגז
טווח שטוח
הַשׁרָאָה
מעשנים
אוורור חלל קטן
מיקרוגלים
מקפיאים ומקררים
משטחי הכנת מזון
ציוד להכנת מזון:
סכינים
קרשי חיתוך
משוטי פיצה
סירים ומחבתות
קערות ערבוב
מעבדי מזון
מיכלי אחסון ומדפים
ציוד בטיחות:
כפפות
סינרים
ערכת עזרה ראשונה
תוויות תאריכים
סאני-דליים
סְחָבוֹת
אספקה כימית בדרגת מזון
דפי בטיחות כימיים
כיורים:
כיורי תא
כיורים לסילוק
כיור שטיפת ידיים
מערכת נקודות מכירה במסעדה
מערכת תצוגה למטבח (KDS)
כלי שירות
ויטרינות
שקיות חימום
שירותים חיוניים לשולחן:
קופסאות פיצה, סירות נייר, צלחות או צדפות
כלים
מפיות או מצעים