דף הבית » חומרי גלם למזון » הנה משהו שלא ידעתם עליו: חומרי גלם לבישול

הנה משהו שלא ידעתם עליו: חומרי גלם לבישול

חומרי גלם לבישול

בישול הוא סוג של הכנת מזון שבה מרכיבים הופכים על ידי חום למנות שניתן להגיש לאנשים. בישול לרוב כרוך ברצף של שלבים הכוללים ערבוב, חימום, הוספת מרכיבים ולעיתים בישול על אש.

הבישול נעשה הן בבתים והן על ידי טבחים ושפים מקצועיים במסעדות או במפעלי מזון אחרים. זה עשוי להיעשות בכמויות גדולות לקייטרינג המוני, או במנות קטנות לשימוש אישי. שיטות בישול שונות יכולות לכלול ציוד שונה, כגון תנורים, כיריים, סירים או גריל. בישול יכול להיעשות גם באמצעות תגובות כימיות ללא צורך בחום, כמו בסביצ’ה.

בישול הוא אמנות ומדע. זה דורש חומרי גלם, שהם המרכיבים המרכיבים את המנה שאתה מבשל.

חומרי הגלם לבישול הם המרכיבים המשמשים להכנת ארוחות. מרכיבים אלה עשויים לכלול אחד או יותר מהמרכיבים הבאים:

-פירות וירקות

-דגנים ודגנים

-בשר, דגים, עופות וביצים

-מוצרי חלב כגון חלב, שמנת, חמאה, גבינה, יוגורט

-תבלינים כגון מלח ופלפל; עשבי תיבול כגון פטרוזיליה או בזיליקום; או צ’ילי כגון קאיין או אבקת צ’ילי

-שמנים מצמחים כמו זיתים או קוקוס

-משקאות כמו יין ובירה

עד כמה חשובה בחירת חומר גלם טרי ואיכותי בעיבוד מזון?

את החשיבות של בחירת חומר גלם טרי ואיכותי בעיבוד מזון ניתן לראות מהדברים הבאים:

– סביר יותר שחומר גלם איכותי יפיק מוצר איכותי.

– קל יותר לבשל ארוחה מוכנה היטב מאשר ארוחה שלא.

– טעמו של האוכל עלול להיפגע אם הוא לא טרי.

– לחומר גלם איכותי יהיה גם חיי מדף ארוכים יותר מה שאומר שהמזון ישמור על ערכו התזונתי למשך זמן רב יותר וכך, ניתן לאחסן אותו לפרקי זמן ארוכים יותר ללא צורך לדאוג שהוא יתקלקל או יתקלקל.

– חומרי גלם טריים גם נוטים פחות להכיל חיידקים, טפילים או מחלות מזיקים.

– חומר גלם טרי יהיה גם טעים יותר לצרכן.

– עיבוד מזון זקוק לחומר גלם איכותי וטרי, שכן חיוני שהמזון יהיה טעים ויהיה בטוח לצריכה.

איך קובעים את איכות חומרי הגלם למזון?

איכות חומרי הגלם למזון חשובה לבטיחות המזון. הסיבה לכך היא שהאיכות יכולה להשפיע על מידת הבטיחות שלו לאכילה, על מידת התזונה שלו וכמה זמן היא תחזיק מעמד.

איכות חומרי הגלם למזון נקבעת על ידי מספר גורמים. אלה כוללים את סוג המזון, המיקום הגיאוגרפי ותנאי מזג האוויר. סוג המזון יקבע כמה זמן ייקח לגדול או להיקטף. זה ישפיע על תכולת החומרים התזונתיים והטעם. למיקום הגיאוגרפי תהיה השפעה על איכות הקרקע וזמינות המים לאותו אזור מסוים. זה ישפיע על התוכן התזונתי של מזונות הגדלים באותו אזור כמו גם על טעמם. תנאי מזג אוויר כמו גשם או בצורת יכולים להשפיע גם על תכולת החומרים התזונתיים בחומרי הגלם למזון בשל השפעתם על איכות הקרקע וזמינות המים.

ניתן לקבוע את איכות חומרי הגלם למזון על ידי שימוש בשיטות שונות, כגון:

– ניתוח כימי: ההרכב הכימי והתכונות של חומרי הגלם מנותחים באמצעות מגוון בדיקות כימיות. בדיקות אלו עשויות לכלול pH, תכולת לחות, תכולת מוצקים הכוללת ועוד.

– בדיקה מיקרוביולוגית: האיכות המיקרוביולוגית נבדקת לפתוגנים כמו סלמונלה ו-E.coli.

– הערכה חושית: חומרי גלם מוערכים על ידי מומחים כדי לקבוע אם יש להם טעם, ריח או מראה טובים.

– בדיקה מיקרוביולוגית: האיכות המיקרוביולוגית נבדקת לפתוגנים כמו סלמונלה ו-E.coli.

– הערכה חושית: חומרי גלם מוערכים על ידי מומחים כדי לקבוע אם יש להם טעם, ריח או מראה טובים.

 

דילוג לתוכן